Inner Taste - Főzz zsigerből!

Babérlevél: áztasd, ne aprítsd

Praktikus videós percek a konyhában

2017. december 18. - TotalSight

A babérlevél a magyar konyhában is használatos fűszer. Főleg a savanykás ízvilágú ételekhez adják ízesítőként.

Azt talán kevesebben tudják, hogy kiváló méregtelenítő hatása van, Indiában még a tejberizsbe is tesznek belőle. Ezért jó, ha minél több ételt kipróbálunk vele, hogy ne csak az ízét, aromáját élvezhessük, hanem gyógyító hatását is.

Feldolgozása igen egyszerű: egészben tegyük az ételekbe, mártásokba, ne őröljük porrá.
Egyrészt a babérlevél hő hatására könnyen elveszti az aromáját, ezért a többi fűszertől elkülönítve, inkább a főzés vége felé adjuk a ételhez - ez igencsak nehéz lenne, ha a többi fűszerrel együtt megőrölnénk.
Másrészt a fás részét nem biztos, hogy sikerül maradéktalanul leőrölnünk, és az kellemetlen érzést kelthet a falatozásunk során.
Még akkor is egészben használjuk, ha nem főzött ételhez adjuk (pl. hideg mártáshoz), ekkor áztassuk benne egy ideig, majd vegyük ki a tálalás előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://innertaste.blog.hu/api/trackback/id/tr1313507865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása