Inner Taste - Főzz zsigerből!

Ízesíts, akár egy profi! - Garnélás taco

2018. február 04. - TotalSight

Különleges ízpárosítás rovatunk következő lépéseként megmutatom, hogyan lehet egy bájos bizarrsággal kihozni a maximumot a garnélából egy előétel/vendégváró falat formájában. Ma a dicsfényben a garnéla áll egy különlegesen szokatlan fűszerezésben felöltöztetve.

A rákfélék sajátossága, hogy önmagukban, ízesítés nélkül is ínycsiklandóak. Amennyiben megfelelő alapanyagok aromáival társítjuk, számíthatunk komoly elismerésekre.

Lássunk is hozzá ehhez az egyszerűen finom fogáshoz!

Ha nem szeretnél olvasgatni, nézd meg a videóreceptet!

Hozzávalók 4 főre:

  • 8 db 16/20-as méretű garnéla, páncéllal
  • 4 db nagyobb tortilla lap
  • 4 dl napraforgó olaj sütéshez
  • fél marék pörkölt mogyoró
  • 1 rúd vanília
  • 3 db paradicsom
  • 1 db bio citrom
  • 1 szál újhagyma
  • fél evőkanál umami esszencia
  • bors
  • pár csepp olívaolaj

A tortilla lapokat szaggasd ki egy pohár segítségével 10 cm-es korongokra. Melegíts 4 dl napraforgó olajat 160 ℃-ra és süsd benne aranybarnára a korongokat. Használd ki, hogy melegen még formálhatók és fektesd őket egy sodrófára, hogy hajlított “u” alakban dermedjenek meg. Tedd félre tálalásig a tortillákat.

Pucold meg a garnélákat a fejrész eltávolításával és a páncél lehámozásával. A rákok háti részének közvetlen felülete alatt fut végig az állat tápcsatornája, amihez egy vékony vágással hozzáférsz és könnyen eltávolíthatod.

Tegyél fel melegedni egy vastag falú serpenyőt, közben ízesítsd be a garnélákat.
Egy rúd friss vaníliát vágj félbe hosszában és kapard ki a magokat. Keverd egy tálban össze a rákokat a vanília magokkal és ízesítsd őket tovább sóval és frissen őrölt borssal.

Tegyél 3 evőkanál napraforgó olajat a serpenyőbe és várd meg, hogy füstölni kezdjen. Add hozzá a rákokat és süsd oldalanként 30-50 másodpercig mérettől függően, majd csúsztasd az egészet a vágódeszkára. Darabold fel az illatos garnélákat apró kockákra és dobd azokat egy keverőtálba.

Vágd félbe hosszában az újhagymát és a felét darabold vékony, hosszú csíkokra díszítésnek, a másik felét apró félkarikákra a töltelékhez.
Aprítsd a paradicsomot apró, 5x5 mm-es kockákra és keverd ezt is a garnélához.
Egy alaposan megmosott bio citrom héjának ⅓-át vágd hosszú, hajszálvékony csíkokra és add a keverékhez. Ropogósság gyanánt dúsítsd fél marék durvára vágott pörkölt mogyoróval és ízesítsd fél evőkanál umami esszenciával és pár csepp olíva olajjal.

Keverd össze a hozzávalókat alaposan, ellenőrizd a sósságát, majd töltsd meg vele púposan a tortillákat.

Helyezz egy tányérra levegősen egy hosszúkás halom rukkolát vagy madársalátát és tálald rajta a töltött tortillákat (immáron Tacokat). Díszítsd a tacok tetejét a vékony szálas újhagymával.

Jó étvágyat, imádni fogod! :-)

tacos.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://innertaste.blog.hu/api/trackback/id/tr3013629970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása